OPAS 16/8 PAASTO JA PÄTKÄPAASTON NOUDATTAMINEN

Yhä useammat ihmiset ovat kiinnostuneita ruokavaliosta, jossa paastotaan 16 tuntia ja syödään 8 tunnin aikaikkunan puitteissa. Se ei ehkä ole yllättävää, sillä kyseinen ruokavalio lupaa sekä painonpudotusta että 2 tyypin diabeteksen riskin vähenemistä.

Kun syöt, aloitat vaativat prosessit kehon ruoansulatusjärjestelmässä. Yksi hypoteesi on, että jos annat kehosi saada vapaata ruoan käsittelystä jonkin aikaa, sillä on suurempi mahdollisuus puhdistaa ja ylläpitää kehon järjestelmiä. 

Joten mihin tämä ruokavalio – jota kutsutaan myös nimityksillä 16/8 paasto, ajoittainen paasto tai pätkäpaasto – todella vaikuttaa?

16 TUNNIN PAASTO

Kuten ruokavalion nimi viittaa, kyse on siitä, että syöt päivän ateriat 8 tunnin aikaikkunassa ja paastoat loput 16 tuntia vuorokaudesta.

Tämä tapa polttaa rasvaa eroaa muista ruokavalioista, koska sinun ei tarvitse ajatella ja laskea kaloreita tai välittää siitä, että ruoka on vähähiilihydraattinen.

Jotkut väittävät, että tämä menetelmä toimii erityisen hyvin, koska se noudattaa kehon omaa vuorokausirytmiä.

LOPPU YÖSYÖMISELLE

16:8 dieetti ohjaa sinua olemaan syömättä, kun aineenvaihdunta on vähäistä.

Kuten tiedetään, aineenvaihdunta ja rasvanpoltto hidastuu iltaa ja yötä kohti. Silloin glukoosi siirtyy hitaammin verenkierrosta soluihin kuin päivän aikana.

Aamulla glukoosinsietokyky on korkea, koska hiilihydraattivarastot ovat pienemmät yön paaston jälkeen. Mitä myöhemmin syöt, sitä huonommin kehosi käsittelee glukoosia.

Ruokavalio 16:8 ottaa tämän huomioon.

Useimmat ihmiset, jotka valitsevat tämän menetelmän, pidättäytyvät syömästä yöllä, ja monet jättävät myös aamun ensimmäisen aterian väliin. Sen sijaan he päättävät nauttia suurempia aterioita keskellä päivää. Näin syöminen voidaan mukauttaa kehon aineenvaihduntaan.

16/8 PAASTO ON JOUSTAVA MENETELMÄ

Käytännössä voit lisätä kahdeksan tunnin ruokailuikkunan mihin tahansa aikaan päivästä. Se tekee menetelmästä suhteellisen helpon noudattaa.

Parasta on kuitenkin välttää ruokaa 2-3 tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Voit käytännössä syödä milloin tahansa näiden 8 tunnin aikana. Mutta hyvä idea voi olla syödä säännöllisesti, jotta estät verensokerin laskut ja sen, että päädyt erittäin nälkäiseksi, mikä voi johtaa liikasyöntiin. 

Jos haluat hieman rennomman paastomenetelmän, voit kokeilla 16:8-paastoa kahtena päivänä viikossa. Tämän menetelmän koko ideana on, että voit tehdä sitä säännöllisesti. Näin sinun ei tarvitse paastota koko ajan. 

VOINKO SYÖDÄ MITÄ HALUAN?

Periaatteessa kyllä. Mutta jos haluat laihtua, haluat varmasti syödä terveellisesti ja välttää saamasta liikaa nopeita hiilihydraatteja. Liiallinen epäterveellinen ruoka voi saada sinut lihomaan.

Näitä sinun pitäisi suosia:

  • Hedelmät ja marjat: Omenat, banaanit, vadelmat, appelsiinit, persikat, päärynät jne.
  • Vihannekset: Parsakaali, kukkakaali, kurkut, lehtivihannekset, tomaatit jne.
  • Täysjyvätuotteet: Kvinoa, riisi, kaura, ohra, tattari jne.
  • Terveelliset rasvat: Oliiviöljy, avokado- ja kookosöljy
  • Proteiinilähteet: Liha, siipikarja, kala, palkokasvit, munat, pähkinät, siemenet jne.

Hedelmät, vihannekset ja täysjyvätuotteet sisältävät paljon kuitua, joten tulet helpommin täyteen ja tyytyväiseksi. Lisäksi terveelliset rasvat ja proteiinit auttavat antamaan sinulle hyvän kylläisyyden tunteen.

Paastotessa on suositeltavaa juoda vettä säännöllisesti koko päivän ajan. Vesi myös täyttää vatsaasi ja tunnet vähemmän ruokahalua.

16/8 ruokavaliossa voit juoda kahvia ja teetä 16 tunnin paaston aikana. On kuitenkin tärkeää juoda riittävästi vettä säännöllisesti nestehukan ja kuivumisen välttämiseksi.

PÄTKÄPAASTON HYÖdyt

  1. Painonpudotus: Säännöllinen pätkäpaasto voi auttaa sinua laihtumaan ilman, että sinun tarvitsee laskea kaloreita.

2. Insuliiniresistenssi: Paastoaminen auttaa alentamaan verensokeria, mikä voi estää tyypin 2 diabetestä.

3. Vähentää tulehdusta: Jotkut tutkimukset osoittavat, että paasto vähentää tulehdusta ja parantaa kroonisia tulehdussairauksia.

4. Sydämen terveys: Paasto voi vähentää huonoa LDL-kolesterolia ja vähentää veren triglyseridiarvoja (pidetään sydän- ja verisuonitautien riskitekijänä).

5. Vaikutus aivoihin: Paastoaminen voi lisätä aivohormoni BDNF:ää, jolla on suuri merkitys muistille. Ne auttavat myös lisäämään uusien hermosolujen kasvua.

ERITTÄIN SUOSITTU

Pätkäpaastosta on tullut erittäin suosittu viime vuosina, erityisesti niiden keskuudessa, jotka haluavat laihtua ja polttaa rasvaa. Toinen tunnettu jaksollinen paastomenetelmä on 5:2 ruokavalio. Silloin syöt sitä mitä haluat 5 päivän ajan ja minimoit kalorien saannin 500 kaloriin 2 päivänä viikossa.

16/8 paasto on joustavampi ruokavalio verrattuna tiukkoihin ruokavalioihin, joissa lasketaan kaloreita.

RUOKAHALU PIENENEE

Alkuvaiheessa koet todennäköisesti ajoittain nälkää. Jotkut huomaavat, että näläntunne tulee aaltoina. On kuitenkin yleistä, että kun olet paastonnut pitkään, tunnet myös olevasi vähemmän nälkäinen, ruokahalu pienenee ja makeanhimo vähenee.

KOKEILE METABURNIA RUOKAHALUN HILLITSEMISEKSI

Yksi asia, joka voi olla haastavaa, kun lähdet noudattamaan 16/8 paastoa, ovat halut, jotka ilmestyvät helposti varsinkin alussa. Voit tuntea mielitekoja makeisia tai nopeita hiilihydraatteja kohtaan. Silloin sinun kannattaa kokeilla ravintolisää, kuten Metaburnia, joka sisältää kromia. Kromi edistää makroravinteen normaalia aineenvaihduntaa ja auttaa ylläpitämään normaalia verensokeritasoa, mikä voi auttaa makeanhimoon.

Kromin lisäksi MetaBurn sisältää 350 mg Camellia sinensis-uutetta, joka voi auttaa painonhallinnassa, aineenvaihdunnassa ja vähentää ruokahalua, sekä 50 mg chiliä ja 200 mg wakame-uutetta. Wakame voi auttaa vaikuttamaan rasva-aineenvaihduntaan ja voi myös auttaa vähentämään ruokahalua. Lisäksi B3-, B6- ja B9-vitamiinit edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa.

Tsemppiä paastoamiseen!

Metaburn form #1

Testaa Metaburnia 60 päivää

Sinut ohjataan tilauslomakkeelle, joka on esitäytetty puhelinnumeroasi koskevilla tiedoilla, ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja ehdoista. Et tilaa vielä mitään.

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).