7 terveellistä ja kevyttä kesäherkkua

On kesä ja talvikengät on vihdoin korvattu sandaaleilla ja toppatakit kukkakuvioisilla mekoilla. Ja nyt, kun vaatekerrokset on riisuttu, myös HIEMAN terveellisempi syöminen houkuttelee. Olemme koonneet 7 tuoretta suosikkia, joita kehosi rakastaa helteessä.

Ne eivät sisällä paljon kaloreita, ja lisäbonuksena ne antavat kehollesi monia terveyshyötyjä. Voit syödä ainekset sellaisenaan tai leipoa herkullisella kesäreseptillä.

Oletko valmis herkuttelemaan samalla kun nesteytät kehoasi?

1. Mehukas vesimeloni

Kehosi nesteytyksen ylläpito on tärkeää ympäri vuoden, mutta erityisen tärkeää, kun aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja hiki valuu. Onneksi pelkkään veteen ei tarvitse aina tyytyä, vaan voit myös syödä runsaasti nesteitä sisältäviä hedelmiä.

Vesimeloni on juuri sellainen hedelmä. Se koostuu peräti 92 prosentista vedestä (siitä se on saanut myös nimensä!).

vannmelon

Tiesitkö muuten, että vesimeloni on täysin rasvaton sekä runsas A-, B6- ja C-vitamiinin lähde? Lisäksi tutkimukset osoittavat, että puoli kupillista vesimelonia sisältää jopa 9-13 mg lykopeenia. 

Raaka-aineiden, kuten vesimelonin, syömisen etuna on, että saat äärimmäisen vähän kaloreita (30 kaloria 100 g:ssa) samalla kun vatsasi täyttyy. Ainakin paljon paremmin kuin pelkällä vedenjuonnilla!

2. Maissia grillissä?

Maissi on monille pakollinen herkku grilliin. Mutta tiesitkö, että se sisältää sekä ravintokuitua että folaattia ja että siinä on myös runsaasti antioksidantteja?

Maissi sisältää karotenoideja luteiinia ja zeatsantiinia, jotka ovat hyviä silmien terveydelle ja suodattavat osan auringon haitallisista säteistä. Voitkin katsoa maissia ikään kuin luonnonmukaisina aurinkolaseina. 

mais

Viljelykasvi sisältää vain 19 grammaa hiilihydraatteja 100 grammassa, peräti gramman ravintokuitua ja 3,5 mg C-vitamiinia. Folaatti auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta, kun taas kalium auttaa ylläpitämään normaalia verenpainetta. Ravintokuidut ovat hyödyllisiä ruoansulatukselle.

3. Tartu tomaattiin

Aurinkosuojakerroin on epäilemättä tärkein asia, kun vietät aikaa sinisen taivaan alla. Mutta tiesitkö, että tomaatit voivat myös antaa sinulle lisäsuojaa? Tämä johtuu siitä, että tomaatit, kuten vesimeloni, sisältävät myös runsaasti lykopeenia.

Lykopeeni on karotenoidi, joka antaa tomaateille punaisen, täyteläisen värin.

Eräässä tutkimuksessa UV-valolle altistuneiden osallistujien iho oli vain puolet punaisempi heidän syötyään 2 ja puoli ruokalusikallista tomaattipyreetä 10–12 viikon ajan.

tomat sommer

Tomaatit ovat hyvä beetakaroteenin, C-vitamiinin ja ravintokuidun lähde. Beetakaroteeni muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi, joka auttaa ylläpitämään ihon ja hiusten kuntoa normaalina, kun taas C-vitamiini auttaa ylläpitämään normaalia immuunijärjestelmää ja lisäämään raudan imeytymistä muista elintarvikkeista.

Lisäksi se sisältää vain 18 kaloria. Lisää tänä kesänä grillilautaselle runsaasti tomaatteja!

4. Tuoreet mustikat

Mustikoita saa kaupoista ympäri vuoden. Mutta juuri nyt ne ovat erityisen makeita ja antavat elimistöllesi myös paljon antioksidantteja.

blåbær

Mustikat ovat E-vitamiinin, C-vitamiinin ja folaatin lähde. Lisäksi mustikoissa on runsaasti ravintokuitua. E-vitamiini auttaa suojaamaan soluja oksidatiiviselta stressiltä, ​​kun taas C-vitamiini vahvistaa immuunijärjestelmää ja lisää raudan imeytymistä muista elintarvikkeista.

5. Kirsikoissa on runsaasti beetakaroteenia

Nauti torilta sekä makeita että happamia laatuja.

Kirsikoita pidetään supermarjoina, koska ne ovat täynnä ravinteita. Löydät sekä makeita että hapankirsikoita. Me kutsumme makeita kirsikoiksi ja happamia hapankirsikoiksi.

kirsebær og moreller sommer

Marjan voimakas punainen väri paljastaa, että se sisältää runsaasti antioksidantteja. Kuori sisältää sekä antosyaaneja että beetakaroteenia.

Mitä jos sekoittaisit kirsikoita jogurttiin tai valmistaisit niistä hyvän hillon tai hillokkeen?

6. Virkistävä jääkahvi

Mikään ei voita lasillista herkullista jääkahvia kesähelteellä. Aloita päivä tällä kylmällä virvokkeella ja saat samalla pienen energiapotkun.

Kahvilla on monia terveyshyötyjä, eikä se myöskään sisällä kaloreita.

Voit turvallisesti juoda jopa 400 mg kofeiinia päivässä, mikä vastaa neljää kupillista keitettyä kahvia.

iskaffe sommer

Tässä resepti herkulliseen jääkahviin ilman sokeria:

  1. Mittaa kahvi pressopannuun ja lisää kylmää vettä.
  2. Sekoita ja anna seistä 10 minuuttia ennen kuin sekoitat uudelleen.
  3. Aseta pressopannun kansi paikoilleen (työntämättä mäntää alas kokonaan) ja laita jääkaappiin yön yli. Kylmäkahvin tulee antaa hautua 12-24 tuntia.
  4. Paina mäntä alas ja jaa kahvi neljään lasiin.
  5. Kaada jokaiseen lasiin 1 dl maitoa.
  6. Loppusilauksena voit lisätä kahvista tehtyjä jääpaloja lasiin. Nauti!

    Lähde: idagranjansen.com

7. Vadelmat ja ravintokuitu

Vadelmissa on hapan ja aromaattinen maku.

Yksi kuppi vadelmia sisältää jopa 8 grammaa ravintokuitua. Journal of Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa kerrottiin kuitujen lisäämisen ruokavalioon olevan hyödyllistä painolle.

Tutkimusten kahden vuoden aikana tutkijat havaitsivat, että ne, jotka lisäsivät kuidun saantiaan 8 grammalla jokaista 1000 kcal kohden, laihtuivat. Jos esimerkiksi syöt 2000 kaloria päivässä, yritä saada 16 grammaa kuitua samanaikaisesti.

Syö vadelmat sellaisenaan, tee herkullinen smoothie tai lisää niitä murojen joukkoon. 

Tankkaa hyviä ravintoaineita tänä kesänä!

Jos haluat nopeuttaa aineenvaihduntaasi, voit syödä kaksi kapselia MetaBurnia päivittäin.

MetaBurn sisältää mm. 350 mg Camellia sinesista, joka voi auttaa painonhallinnassa, aineenvaihdunnassa ja ruokahalun vähentämisessä.

Lisäksi MetaBurn sisältää 50 mg chiliä ja 200 mg wakame-uutetta. Wakame voi vaikuttaa rasva-aineenvaihduntaan ja vähentää ruokahalua. Lisäksi B3-, B6- ja B9-vitamiinit edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa. Kromi auttaa ylläpitämään normaalia verensokeritasoa, mikä voi vaikuttaa makeisten himoon.

Nauti kesästä! 😎 ⛱️

Metaburn form #1

Testaa Metaburnia 60 päivää

Sinut ohjataan tilauslomakkeelle, joka on esitäytetty puhelinnumeroasi koskevilla tiedoilla, ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja ehdoista. Et tilaa vielä mitään.

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).

Lähteet: