KUINKA PALJON JOULUNA LIHOTAAN KESKIMÄÄRIN?

Suurimmalle osalle meistä joulu tarkoittaa kokoontumista yhteen juhlallisen kinkun, joululaatikoiden tai muiden jouluherkkujen ympärille. Mutta kuinka paljon sinä todella lihot näiden pyhien aikana? Ja kuinka kauan sinulla kestää päästä eroon jouluna kertyneistä kiloista?

On normaalia, että paino vaihtelee hieman vuoden sisällä. Itse asiassa eräs suurempi tutkimus, johon osallistui 120 000 amerikkalaista, osoittaa, että lihomme keskimäärin 1,5 kiloa (vastaa 100 kaloria päivässä) neljän vuoden aikana. Ja suurin osa painonnoususta tapahtuu juuri joululomien aikana.

Aikana, jolloin nautimme mielellämme runsaasti rasvaa sisältäviä herkkuja kuten suklaakonvehteja, joulutorttuja ja paljon muuta. 

TULETKO LIHOMAAN JOULUNA?

Noudatamme erilaisia tapoja lomien aikana eli muutamme elämäntyyliämme ja käyttäytymistämme. Useat tutkimukset osoittavat, että painomme alkaa nousta heti, kun saamme nauttia lomasta, etenkin talvella.

Joten kyllä, tulet hyvin todennäköisesti lihomaan tänä jouluna. Valitettavasti tätä hypoteesia tukee suuri määrä tutkimuksia:

Esimerkiksi amerikkalaiset tutkimukset osoittivat keskimääräisen painonnousun 0,37–1 kg välillä talven loma-aikoina – ja äärimmäisissä tapauksissa painonnousu oli jopa 4,4 kg. Syinä ovat todennäköisesti kylmempi sää, vähentynyt ulkoilun määrä ja ehkä myös lisääntynyt alkoholin kulutus.

Tarkastellaan vielä lähinaapuriamme: Tarkat ruotsalaiset naapurimme lihovat keskimäärin 0,4 kiloa joululomien aikana. Toisessa amerikkalaisessa tutkimuksessa, johon osallistui sekä normaaleja että ylipainoisia ihmisiä, kävi ilmi, että ylipainoiset ihmiset lihoivat lomakausina 1 kilon, kun taas normaalin painoindeksin (BMI) omaavilla paino nousi 0,2 kilon verran.

KUINKA KAUAN KESTÄÄ PÄÄSTÄ EROON JOULUKILOISTA?

Luultavasti pääset eroon kertyneistä kiloista vasta ensi vuoden kesäkuussa, mikäli uskomme upouuden tutkimuksen tuloksia, joka osoittaa, että alkuperäisen painosi palauttaminen voi kestää jopa viisi kuukautta. (Tutkimus perustuu 3000 ihmiseen Yhdysvalloista, Saksasta ja Japanista).

Kaikissa kolmessa maassa osallistujien paino nousi tasaisesti joulupäivään asti. Ja joulun jälkeisten kymmenen päivän aikana paino nousi edelleen 0,5 prosenttia ja oli huipussaan uudenvuodenaattona! Tämä voi olla syynä siihen, miksi yleisin uudenvuodenpäätös on laihduttaminen.

Vältä painonnousu jouluna
Vältä painonnousu jouluna

APUA! MITÄ VOIN TEHDÄ?

Älä ole liian tiukka itsellesi. Loppujen lopuksi joulu on juhla, emmekä täytä joululautasta kirsikkatomaateilla ja salaatilla. Mutta yritä silti palata normaaliin elämäntapaasi heti, kun lomakausi on ohi.

Voit myös yrittää vähentää annoskokoja. Tämä on helpoin tapa pitää paino kurissa: Sinun ei tarvitse muuttaa sitä, mitä syöt. Syöt vain vähemmän.

Lisäksi on olemassa luonnollisia ainesosia sisältäviä ravintolisiä, jotka nopeuttavat aineenvaihduntaa ja helpottavat painonhallintaa!

MetaBurn-ravintolisä sisältää optimaaliset ainesosat: 100 μg kromia, 350 mg vihreää teetä (camellia sinensis), 50 mg chiliä ja 200 mg wakame-uutetta. Wakame vaikuttaa rasvan aineenvaihduntaan ja voi auttaa vähentämään ruokahalua. Lisäksi vitamiinit B3, B6 ja B9 myötävaikuttavat normaaliin energia-aineenvaihduntaan. Näitä aineita tarvitset laihtuaksesi helpommin.

Kun MetaBurn vaikuttaa kehossasi, huomaat, että on helpompaa syödä vähemmän ja vaikeampaa lihoa.

metaburn boks

KOKEILE METABURNIA 60 PÄIVÄN AJAN

Ilmaiseksi – Maksat vain postikulut 7,90

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liittyvillä tiedoilla. Et tilaa vielä mitään.