MITEN KROMI VAIKUTTAA VERENSOKERIIN?

Oletko perso jäätelölle? Sanotko aina kyllä kakkupalalle? Monilla on lähes pysäyttämätön makeanhimo ja jatkuvia ”himoja” herkkuihin. Mutta se voi olla jotain aivan muuta kuin todellista nälkää.

Tässä artikkelissa tutkimme kromin ja makeanhimon välistä yhteyttä – ja kuinka voit vähentää ärsyttäviä mielitekoja vakauttamalla verensokerisi.

MUTTA ENSIN, MIKSI SINULLA ON MAKEANHIMOA?

On monia syitä siihen, miksi keho alkaa janoamaan makeaa. Ehkä syöt liian vähän tai vietät liian epäsäännöllistä elämää. Ehkä et nuku hyvin. Monet ihmiset kokevat myös makeanhimoa kuukautisten aikana, ja kun he tuntevat alakuloisuutta tai heillä on huono päivä. 

Mutta tärkein fyysinen syy siihen, miksi makeahimoa koetaan ovat nopeat muutokset verensokerissa.

Tämä tapahtuu tyypillisesti silloin kun syömme elintarvikkeita, joilla on korkea glykeeminen indeksi. Nämä ovat usein runsaasti hiilihydraatteja ja tärkkelystä sisältäviä elintarvikkeita, jotka hajoavat veressä nopeasti sokerimuotoon, jota kutsutaan glukoosiksi.

Tämä puolestaan saa verensokerin nousemaan nopeasti ja laskemaan kuin lehmän häntä. Usein niin paljon, että kehosi tulkitsee verensokeritasot vaarallisen alhaisiksi ja lähettää vahvoja signaaleja siitä, että ”nyt meidän on saatava jotain makeaa!”

Glykeeminen indeksi (GI) on siten hyvä mittari kertomaan kuinka nopeasti ja paljon tietty ruoka-aine tai ateria nostaa verensokeria. Korkea GI ei ole hyödyllinen verensokeritasapainollesi, mutta jos valitset elintarvikkeita, joissa on alhainen GI, on todennäköistä, että verensokerisi pysyy vakaampana.

MITÄ TEKEMISTÄ KROMILLA ON MAKEANHIMON KANSSA?

Kromi on alkuaine ja kivennäisaine, mutta emme tiedä tarkalleen, mitä kaikkia toimintoja sillä on kehossa. Mutta sokeripitoisten ruokien syömisen jälkeen veressäsi on aina korkeampi insuliini- ja kromipitoisuus.

Tämä viittaa siihen, että kromilla on tärkeä rooli solujen sokerinotossa.

Insuliini on hormoni, joka kuljettaa sokeria verenkierrosta kehon lihas- ja rasvasoluihin, ja kromi toimii siten insuliinin apuna tässä toiminnossa.

Tämä tarkoittaa, että kromi auttaa pitämään verensokerisi vakaana. Ja kuten olemme nyt oppineet: Vakaa verensokeri voi tarkoittaa vähemmän ruokahalua ja sokerinhimoa. Kromi on pieni, mutta tärkeä liittolainen normaalille verensokeritasolle.

Leipä, pasta ja riisi ovat korkean glykeemisen indeksin omaavia ruokia.

MISTÄ LÖYDÄN KROMIA?

Keho tarvitsee itse asiassa vähintään 50 milligrammaa kromia päivässä, mutta onneksi tätä mineraalia löytyy täysin luonnollisesti monista ruoka-aineista, kuten punaisesta lihasta, maksasta, pähkinöistä, manteleista, kuivatuista aprikooseista, sienistä, parsakaalista, täysjyvätuotteista, oluthiivasta ja äyriäisistä.

On kuitenkin hyvä olla tietoinen siitä, että kromin saaminen vihanneksista on vaikeampaa kuin esimerkiksi lihasta tai äyriäisistä. Siksi on ehdottoman välttämätöntä syödä monipuolisesti päivittäisen tarpeen kattamiseksi ja välttääksesi verensokeriongelmia.

On myös havaittu, että C-vitamiini lisää kromin imeytymistä.

Silti – yksinkertaisuus on usein parasta. Ja jos kamppailet makeanhimon kanssa, sopivan kromimäärän sisältävä ravintolisä voi olla kokeilemisen arvoinen.

Siten keho saa hieman ylimääräistä apua verensokerin vakauttamiseksi.

HYVÄ RAVINTOLISÄ KROMILLA

Metaburnista on tullut vuosien varrella myydyin ravintolisä painonhallintaan osittain siksi, että se sisältää kromia – jonka tiedämme nyt voivan auttaa ylläpitämään normaalia verensokeritasoa. Mutta Metaburn tarjoaa keholle myös 350 mg camellia sinensis-uutetta, joka voi auttaa painonhallinnassa, aineenvaihdunnassa ja ruokahalun vähentämisessä, sekä 50 mg chiliä ja 200 mg wakame-uutetta. Wakame voi vaikuttaa rasva-aineenvaihduntaan ja se voi myös auttaa vähentämään ruokahalua.

Lisäksi B3-, B6- ja B9-vitamiinit edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa.

Vakaa verensokeritaso helpottaa sekä makeanhimon että painon hallintaa.

Metaburn form #1

Testaa Metaburnia 60 päivää

Sinut ohjataan tilauslomakkeelle, joka on esitäytetty puhelinnumeroasi koskevilla tiedoilla, ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja ehdoista. Et tilaa vielä mitään.

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).