MITEN PITÄÄ PAINO KURISSA PAINONPUDOTUKSEN JÄLKEEN

Onnittelut! Saavutit vihdoin tavoitepainosi. Olet varmasti iloinen kylpyhuoneen vaa’alla loistavasta numerosta, mutta miten aiot pysyä vaa’an lukemissa? Tästä artikkelista saat 7 hyvää vinkkiä, joiden avulla pysyt hoikkana lähitulevaisuudessa.

Ensinnäkin: ole ylpeä itsestäsi, että viimein onnistuit. Lifestrong.comin luvut osoittavat, että vain 20 % kaikista laihduttajista onnistuu projektissaan.

Emme aio pilata sitä hyvää tunnetta, jota tunnet juuri nyt, mutta valitettavasti useat tutkimukset osoittavat, että on helppo lihoa takaisin yhtä nopeasti painonpudotuksen jälkeen, eikä ole harvinaista, että paino nousee ylemmäs kuin mitä painoit alun perin.

Mutta jos noudatat tämän artikkelin vinkkejä, lupaamme, että sinun on helpompi pitää uusi elämäntyylisi – myös tulevina vuosina.

SYNKÄT TUTKIMUKSET

Eräässä tutkimuksessa huomautetaan, että vain 12% osallistujista onnistui pitämään 75% painonpudotuksestaan kolme vuotta myöhemmin, kun taas huikeat 40% itse asiassa lihoivat enemmän kuin he olivat onnistuneet menettämään painoaan.

Toisessa tutkimuksessa naiset, jotka olivat seuranneet paino-ohjelmaa 6 kuukauden ajan, lihoivat keskimäärin 3,6 kiloa enemmän seuraavien 5 vuoden aikana.

Toisin sanoen synkkiä ennustuksia niille, jotka ovat juuri onnistuneet laihduttamaan ja haluavat pysyä painossaan.

Erityisesti painon ylläpitäminen näyttää olevan vaikeampaa, jos noudatat runsaasti kertatyydyttymättömiä rasvoja sisältävää ruokavaliota.

Alla tarkastelemme 7 vinkkiä painon ylläpitämiseksi kurissa, myös sen jälkeen, kun olet laihtunut.

1. LUO UUSI RUTIINI

Painonpudotuksen pitäisi olla pitkäaikainen projekti, ja sinun pitäisi selvittää, mikä toimii sinulle parhaiten. Ehkä sinusta on helpompaa, jos kirjoitat muistiin, mitä syöt ja mitä olet tehnyt liikunnan suhteen?

Jos olet toistaiseksi punninnut ruokasi tai laskenut kaloreita, sinun kannattaa jatkaa tätä rutiinia onnistuaksesi myös pitkällä aikavälillä. Tämä helpottaa annosten pitämistä silmällä.

Toinen vinkki on liittoutua treenikaverin tai kahden kanssa, jotta voitte jatkossa tukea toisianne tasapuolisesti. Sopikaa toistenne kannustamisesta, se voi olla herkullisten ja terveellisten reseptien jakamista tai viikoittaisia ​​yhteisiä kävelylenkkejä.

Tutkimukset osoittavat, että tuen saaminen ihmisryhmältä, jolla on samat tavoitteet kuin sinulla, lisää onnistumismahdollisuuksiasi.

2. SUHTEESI RUOKAAN

Ei ole harvinaista syödä, kun tunnet olosi stressaantuneeksi, vihaiseksi tai surulliseksi. Tai ehkä sinulla on tapana juhlia ylimääräisellä ruoalla, kun olet onnellinen?

Tutkimukset osoittavat, että ne, jotka onnistuvat painonpudotuksessa ajan myötä, harrastavat todennäköisesti vähemmän tunnesyömistä.

Opi hallitsemaan tunteitasi paremmin sen sijaan, että korvaisit ne ruoalla. Hyviä vinkkejä on kokeilla meditaatiota, liikuntaa tai puhua hyvän ystävän kanssa.

TUNNESYÖMINEN

3. LISÄÄ NEAT:iasi

NEAT on lyhenne sanoista Non-Exercise Activity Thermogenesis. Toisin sanoen kaikki energia, jonka kulutat, kun et treenaa, syö tai nuku. Se on termi kaikille spontaaneille liikkeille, joita teet päivän aikana.

Ja positiivista on, että voit lisätä NEAT:iasi.

Tässä muutamia esimerkkejä:

  • Nouse työtuolista ja liiku 5 minuuttia tunnin välein
  • Hanki sähköpöytä ja suorita tehtäväsi pystyasennossa seisten
  • Käytä portaita hissin sijaan
  • Jaksota päivää lyhyillä kävelyillä

Entäpä jos menisitkin kauppaan, jos tilaat yleensä ruoat ovelle? Poltat ylimääräisiä kaloreita kävelyllä – eikä vähiten, kun kannat raskaat kassit takaisin kotiin.

Vaihda tarvittaessa konetiskaus käsitiskaukseen ja tee muitakin kotitöitä NEAT:n lisäämiseksi.

NEAT voi lisätä kulutusta jopa 500 kaloria päivässä. Ja kun tiedämme, että yksi painokilo koostuu 7000 kalorista, se tarkoittaa, että korkean NEAT:n omaava voi laihtua jopa 0,5 kiloa viikossa pelkällä säännöllisellä liikkeellä!

4. HARJOITTELE TIETOISTA SYÖMISTÄ

Syötkö yleensä nopeasti tai mieluiten tien päällä?

Tietoisen syömisen harjoittaminen edellyttää syömistä paikassa, jossa ei ole häiriötekijöitä. Käytä aikaa pureskeluun ja syö hitaasti. Huomaat, että syöt vähemmän ja lisäät myös kylläisyyden tunnetta.

Syö, kun tunnet nälkää, lopeta, kun olet täynnä.

Varaa aikaa tunteaksesi sekä tuoksun että koostumuksen, mitä syöt.

Vinkki: Voit esimerkiksi laittaa lautaselle ruokaa, jonka pureskelu kestää kauan, kuten kokonaisia hedelmiä ja vihanneksia.

5. NUKU TARPEEKSI

Hyvä uni on avain painonhallintaan. Jos nukut huonosti, teet todennäköisemmin huonompia valintoja ruokien suhteen ja jaksat harrastaa vähemmän liikuntaa.

Melko tuore tutkimus helmikuulta 2022 osoittaa, että ylipainoiset ihmiset, jotka nukkuivat noin 6,5 tuntia yössä, onnistuivat vähentämään päivittäistä kalorien saantiaan jopa 270 kalorilla, kun he alkoivat nukkua 8,5 tuntia joka yö.

6. SALLI PIENET LIPSUMISET

Anna itsellesi lupa lipsua joskus hieman. Ehkä otit ylimääräisen palan suklaakakkua lounaan jälkeen tai nautit jäätelöstä pitkän työpäivän jälkeen.

Kaikki on kuitenkin isossa mittakaavassa hyvin. Ruoan pitäisi olla ilo, ja sinun on sallittava hemmotella itseäsi silloin tällöin.

Muista, että tärkeintä on se, mitä syöt 80-90% ajasta.

7. BONUSVINKKEJÄ!

Jos noudatat yllä olevia vinkkejä, lisäät mahdollisuuksiasi ylläpitää painosi. Lisäksi ravintolisä, kuten Metaburn, voi olla hyödyllinen, kun haluat pitää uuden numeron vaa’alla.

Metaburn on ravintolisä, joka sisältää muun muassa 350 mg camellia sinensistä, joka voi auttaa vähentämään ruokahalua. Tuote sisältää myös 50 mg chiliä ja 200 mg wakameuutetta. Wakame voi auttaa edistämään rasva-aineenvaihduntaa ja vähentämään ruokahalua. Lisäksi kromi voi auttaa ylläpitämään normaalia verensokeritasoa, mikä voi vähentää makeanhimoa.

Tsemppiä painon ylläpitämiseen!

Metaburn form #1

Testaa Metaburnia 60 päivää

Sinut ohjataan tilauslomakkeelle, joka on esitäytetty puhelinnumeroasi koskevilla tiedoilla, ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja ehdoista. Et tilaa vielä mitään.

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).

Lähteet:

https://www.livestrong.com/article/13764581-weight-loss-statistics/

https://www.healthline.com/nutrition/do-diets-make-you-gain-weight#success-rates

https://www.apa.org/topics/obesity/support