VOIKO AJATTELUN AVULLA HOIKISTUA?

Ajatteluvoimamme on nerokas ilmiö. Harvardin yliopiston psykologinen kokeilu osoittaa, että voimme huijata aivot ajattelemaan, että saamme sokeria, ilman että näin olisi. Tarkoittaako tämä sitä, että voimme ajattelun avulla todella myös hoikistua?

Emme välttämättä pysty sivuuttamaan sellaisia ​​sairauksia kuten tyypin 2 diabetesta, metabolista sairautta, joka aiheuttaa insuliinin hormonituotannon vähenemisen tai puuttumisen kokonaan.

Mutta eräässä sensaatiomaisessa kokeessa psykologinen temppu huijasi kokeeseen osallistujia:

Osallistujille annettiin virvoitusjuomia, jotka oli merkitty erilaisilla kaloripitoisuuksilla. Yksi vaihtoehto oli merkitty sisältämään 0 kaloria, toinen 124 kaloria.

Totuus oli kuitenkin se, että kaikki juomat sisälsivät täsmälleen saman verran kaloreita: 62 kaloria.

IDEAALISET VIRVOITUSJUOMAT

Tuloksena oli, kuten usein tapahtuu, kun diabeetikko syö sokeria, että verensokeri nousi, kun osallistuja joi kaloreilla merkittyä virvoitusjuomaa.

Verensokerin mittaamiseksi mahdollisimman tarkasti osallistujien oli juotava virvoitusjuomaa molemmista vaihtoehdoista 3 minuutin aikarajan aikana.

Verensokeria mitattiin kolme kertaa 20 minuutin välein, ja kyselylomakkeen avulla osallistujat vastasivat siihen, mitä juoma oli heille tehnyt ja halusivatko he juoda kyseistä virvoitusjuomaa enemmän.

Tiivistelmä koko kokeelle:

Verensokeri mitattiin – ja verensokeri vastasi sitä, mitä osallistujat ajattelivat nauttineensa:

Niillä, jotka ajattelivat juoneensa virvoitusjuomaa, joka sisälsi 124 g sokeria, oli korkeampi verensokeritaso. Kun taas niillä, jotka ajattelivat juomansa sisältävän 0 kaloria, oli vastaavasti matalampi verensokeritaso.

Molemmat juomat sisälsivät kuitenkin saman verran kaloreita: 62 kaloria.

RATKAISU DIABEETIKOILLE?

Mitä tämä voisi tarkoittaa? Että diabeetikko voisi olla ajattelun avulla vapaa verensokerin vaihteluista?

Luultavasti ei.

Mutta tutkijat toivovat nyt oppineensa lisää siitä, kuinka aivojen mekanismit vaikuttavat myös kehoon fysiologisesti.

Toisin sanoen miten ajatuksemme siitä, mitä syömme, voivat manipuloida kehoamme.

Tutkijat tekivät näiden havaintojen perusteella kaksi erilaista hypoteesia:

Yksi oli se, että verensokeriin ei vaikuttanut jälkikäteen virvoitusjuoman sokeritason havaitseminen, vaan ajatus siitä, mitä oli nauttinut, liittyi osallistujan kokemukseen juoman sokeripitoisuudesta.

Osallistujat olivat tottuneet verensokerin nousuun, kun he joivat kaloripitoista virvoitusjuomaa, mikä lisäsi sitä.

Toinen hypoteesi oli, että diabeetikoilla on vakiintuneita tapoja syödä aikataulun mukaisina aikoina jne. He reagoivat voimakkaasti ulkoisiin ärsykkeisiin, kuten juoman kalorimerkintään tarrana tässä tapauksessa.

Voi kuitenkin olla, että tällainen koe ei olisi ollenkaan tehokas diabeetikoille, joihin ulkoiset ärsykkeet vaikuttavat vähemmän ja sisäiset ärsykkeetkin vain harvemmin.

Kokeen tekivät kolme psykologia Chanmo Park, Francesco Pagnini ja Ellen Lange ja koe on julkaistu Scientific Reports -lehdessä.

IHANTEELLINEN VERENSOKERITASO METABURNIN AVULLA

On olemassa ravintolisiä, jotka vaikuttavat suotuisasti verensokeritasoon. Metaburn-ravintolisä sisältää kromia, joka auttaa ylläpitämään normaalia verensokeritasoa, mikä puolestaan ​​voi auttaa hillitsemään makeanhimoa. Ota kaksi Metaburn-kapselia päivässä ja huomaat, että sinun ei enää tee mieli makeaa! MetaBurn on täydellinen ravintolisä juuri sinulle, joka haluat pudottaa painoasi. 

metaburn boks

KOKEILE METABURNIA 60 PÄIVÄN AJAN

Ilmaiseksi – Maksat vain postikulut 7,90

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liittyvillä tiedoilla. Et tilaa vielä mitään.