VOIKO VIHREÄ TEE TEHDÄ SINUSTA HOIKAN?

Vihreä tee on täynnä antioksidantteja ja sitä on juotu vuosituhansien ajan sen monien positiivisten ja terveellisten vaikutusten vuoksi. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että se on myös hyödyllinen painonhallintaan.

Vihreä tee on juomana erityisen suosittu Kiinassa ja Japanissa, mutta vuosien varrella se on juurtunut länsimaihin.

Itse asiassa vihreä tee on maailman laajimmalle levinnyt juoma, jonka vain vesi voittaa.

Kaikki teet, lukuun ottamatta yrttiteetä, ovat peräisin teepensaasta nimeltään Camellia sinensis, josta erotamme niin kutsutun valkoisen teen, vihreän teen, oolangin ja mustan teen. Luokat kertovat muun muassa käsittelyprosessin eri vaiheista ja kuivausajan kestosta sadonkorjuun jälkeen.

Tässä artikkelissa käsittelemme vain vihreää teetä. Se on Camellia sinensis -muunnos, jonka tiedetään vähentävän ruokahalua.

AUTTAA PAINONHALLINNASSA

Aineenvaihdunnan avulla kehomme muuntaa ruoan ja juoman tehokkaasti energiaksi. Vihreä tee vaikuttaa kehon aineenvaihduntaan, mikä voi olla hyödyllistä painonhallinnassa.

Vihreä tee sisältää kofeiinia ja eräänlaista antioksidanttia, jota kutsutaan katekiiniksi. Tutkimukset viittaavat siihen, että molemmat näistä aineista voivat vaikuttaa aineenvaihduntaan. Katekiini voi auttaa hajottamaan ylimääräistä rasvaa, kun taas sekä katekiini että kofeiini voivat lisätä kehon käyttämää energian määrää.

SUURIA MÄÄRIÄ TEETÄ

Esimerkiksi vuonna 2010 julkaistussa katsauksessa havaittiin, että katekiineja tai kofeiinia sisältävän vihreän teen valmisteilla oli positiivinen vaikutus osallistujien painoon.

Tavallinen kuppi vihreää teetä (250 ml) sisältää noin 50-100 mg katekiineja ja 30-40 mg kofeiinia.

Tutkimusten mukaan sinun on otettava 115-270 mg EGCG: tä (katekiinia) saadaksesi halutun vaikutuksen. Ja vaikka juot vihreää teetä suurina määrinä, saat silti parhaan vaikutuksen, jos yhdistät katekiinien saannin kohtuulliseen määrään liikuntaa, koska liikunnalla on paljon suurempi vaikutus aineenvaihduntaan.

Vihreä tee yhdistettynä säännölliseen liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitepainon nopeammin.

VÄHENTÄÄ RUOKAHALUA

Toisin sanoen vihreä tee näyttää auttavan vähentämään ruokahalua, mikä voi johtua useista mekanismeista. Vihreä tee vaikuttaa dopamiiniin ja noradrenaliiniin kehossa, ja se voi aiheuttaa nälän tunteen vähenemistä.

ECGC: n (katekiinin) lisäksi vihreä tee sisältää ns. polyfenoleja, jotka auttavat nopeuttamaan termogeneesiä eli prosessia, joka varmistaa rasvan palamisen ja muuntamisen proteiineiksi. On käynyt ilmi, että vihreässä teessä olevat polyfenolit ovat välttämättömiä painonhallinnan kannalta.

TEHOKKAIN PAINONPUDOTUKSEEN

Vihreä tee on tehokkain tee, jota voit ottaa, jos haluat pitää painosi kurissa. Tätä tukevat useat tutkimukset: Vuoden 2008 katsauksessa seurattiin 60 liikalihavaa ihmisiä 12 viikon aikana, joista toinen ryhmä joi vihreää teetä ja toinen lumelääkettä.

Tutkimuksen aikana vihreää teetä juoneet pudottivat keskimäärin 3,3 kiloa enemmän kuin lumelääkeryhmä.

Toinen katsaus osoitti, että ne, jotka söivät vihreäteeuutetta 12 viikon ajan, kokivat merkittävän kehon painon, rasvapitoisuuden ja vyötärönympärysmitan pienenemisen kotrolliryhmään verrattuna.

Syynä voi olla korkea katekiinien osuus, joka voi lisätä aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa.

LAIHDUTA METABURNIN KANSSA

Jos et halua juoda suuria määriä teetä joka päivä, voit saada optimaalisen annoksen camellia sinensis vihreäteeuutetta ravintolisän, kuten MetaBurnin kautta. MetaBurn sisältää 350 mg camellia sinensis-uutetta, joka voi yhdessä kromin kanssa auttaa painon hallinnassa, rasvan palamisessa ja ruokahalun vähentämisessä, sekä 50 mg chiliä ja 200 mg wakame-uutetta. Wakame voi vaikuttaa rasva-aineenvaihduntaan ja auttaa vähentämään ruokahalua. Lisäksi B3-, B6- ja B9-vitamiinit edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa. B12 on tärkeää solujen uudistumiselle ja muistille. B7 (biotiini) edistää normaalia hiusten ja ihon terveyttä.

metaburn boks

KOKEILE METABURNIA 60 PÄIVÄN AJAN

Ilmaiseksi – Maksat vain postikulut 7,90

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liittyvillä tiedoilla. Et tilaa vielä mitään.