VOIKO VIHREÄ TEE TEHDÄ SINUSTA HOIKAN?

Vihreä tee on täynnä antioksidantteja ja sitä on juotu vuosituhansien ajan sen monien positiivisten vaikutusten vuoksi. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että se on myös hyödyllinen painonhallintaan.

Vihreä tee on juomana erityisen suosittu Kiinassa ja Japanissa, mutta vuosien varrella se on juurtunut länsimaihin.

Itse asiassa vihreä tee on maailman laajimmalle levinnyt juoma, jonka vain vesi voittaa.

Kaikki teet, lukuun ottamatta yrttiteetä, ovat peräisin teepensaasta nimeltään Camellia sinensis, josta erotamme niin kutsutun valkoisen teen, vihreän teen, oolangin ja mustan teen. Luokat kertovat muun muassa käsittelyprosessin eri vaiheista ja kuivausajan kestosta sadonkorjuun jälkeen.

Tässä artikkelissa käsittelemme vain vihreää teetä. Se on Camellia sinensis -muunnos, jonka tiedetään voivan vähentää ruokahalua.

AUTTAA PAINONHALLINNASSA

Aineenvaihdunnan avulla kehomme muuntaa ruoan ja juoman tehokkaasti energiaksi. Vihreä tee vaikuttaa kehon aineenvaihduntaan, mikä voi olla hyödyllistä painonhallinnassa.

Vihreä tee sisältää kofeiinia ja eräänlaista antioksidanttia, jota kutsutaan katekiiniksi. Tutkimukset viittaavat siihen, että molemmat näistä aineista voivat vaikuttaa aineenvaihduntaan.

SUURIA MÄÄRIÄ TEETÄ

Esimerkiksi vuonna 2010 julkaistussa katsauksessa havaittiin, että katekiineja tai kofeiinia sisältävän vihreän teen valmisteilla oli positiivinen vaikutus osallistujien painoon.

Tavallinen kuppi vihreää teetä (250 ml) sisältää noin 50-100 mg katekiineja ja 30-40 mg kofeiinia.

Tutkimusten mukaan sinun on otettava 115-270 mg EGCG: tä (katekiinia) saadaksesi halutun vaikutuksen. Ja vaikka juot vihreää teetä suurina määrinä, saat silti parhaan vaikutuksen, jos yhdistät katekiinien saannin kohtuulliseen määrään liikuntaa, koska liikunnalla on paljon suurempi vaikutus aineenvaihduntaan.

Vihreä tee yhdistettynä säännölliseen liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitepainon nopeammin.

VÄHENTÄÄ RUOKAHALUA

Toisin sanoen vihreä tee näyttää auttavan vähentämään ruokahalua, mikä voi johtua useista mekanismeista. Vihreä tee vaikuttaa dopamiiniin ja noradrenaliiniin kehossa, ja se voi aiheuttaa nälän tunteen vähenemistä.

ECGC: n (katekiinin) lisäksi vihreä tee sisältää ns. polyfenoleja, jotka auttavat nopeuttamaan termogeneesiä eli prosessia, joka varmistaa rasvan palamisen ja muuntamisen proteiineiksi. On käynyt ilmi, että vihreässä teessä olevat polyfenolit voivat olla merkittäviä painonhallinnan kannalta.

VIHREÄ TEE JA LAIHDUTUS

Vihreä tee näyttäisi olevan tehokkain tee, jota voit nauttia, jos haluat pitää painosi kurissa. Tätä tukevat useat tutkimukset: Vuoden 2008 katsauksessa seurattiin 60 liikalihavaa ihmisiä 12 viikon aikana, joista toinen ryhmä joi vihreää teetä ja toinen lumelääkettä.

Tutkimuksen aikana vihreää teetä juoneiden paino putosi enemmän kuin lumeryhmässä olleiden.

META-ANALYYSI VIHREÄ TEE

Laajemmassa meta-analyysissä on myös tarkasteltu yhteensä 25 satunnaistettua tutkimusta ja vihreän teen vaikutusta kehon painoon ja vyötärön ympärysmittaan. Osallistujat olivat yli 18-vuotiaita ylipainoisia aikuisia. Useimmissa tutkimuksissa osallistujat söivät 300-1500 mg vihreää teetä joka päivä.

MIKÄ OLI PÄÄTELMÄ?

Meta-analyysissä havaittiin, että vihreää teetä saaneiden kehossa havaittiin merkittävimmät muutokset.

HANKI VAUHTIA AINEENVAIHDUNTAAN METABURNILLA

Jos et halua juoda suuria määriä teetä joka päivä, voit saada optimaalisen annoksen camellia sinensis vihreäteeuutetta ravintolisän, kuten MetaBurnin kautta. MetaBurn sisältää 350 mg camellia sinensis -uutetta, joka voi edistää ja auttaa painonhallintaa, aineenvaihduntaa ja ruokahalun vähentämistä, sekä 50 mg chiliä ja 200 mg wakame-uutetta. Wakame voi edistää rasva-aineenvaihduntaa ja se voi myös auttaa vähentämään ruokahalua. Lisäksi B3-, B6- ja B9-vitamiinit edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa. Kromi auttaa ylläpitämään normaalia verensokeritasoa, mikä voi vaikuttaa makeanhimoon.

Kun MetaBurn vaikuttaa kehossasi, voit huomata, että sinun voi olla helpompi syödä vähemmän ja vaikeampi lihoa.

*Huomaathan, että ravintolisä ei korvaa monipuolista ja terveellistä ruokavaliota eikä lääkityksiä. Ravintolisän vaikutus painoon ja ruokahaluun on aina yksilöllinen.

Metaburn form #1

Testaa Metaburnia 60 päivää

Sinut ohjataan tilauslomakkeelle, joka on esitäytetty puhelinnumeroasi koskevilla tiedoilla, ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja ehdoista. Et tilaa vielä mitään.

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).