VOIVATKO LIGHT LIMUT PILATA LAIHDUTUSKUURISI?

Voi olla, että ylimääräinen vatsarasva, josta olet yrittänyt päästä pitkään eroon, johtuu yksinkertaisesti siitä, että juot LIIAN paljon vähäkalorisia light-limsoja.

Mitä?! Saatat ajatella nyt.

Miten on mahdollista lihoa, kun kevytlimsat sisältävät 0 kaloria?

Esimerkiksi naapurimaamme Norjan terveysviraston vuosittaisen ruokavalioraportin (2020) luvut osoittavat, että norjalaiset juovat huikeat 49 litraa light-limuja vuodessa. Sama raportti osoittaa, että he juovat 44 litraa tavallisia sokerilimuja. Sama suuntaus on nähtävissä vähitellen Suomessakin, sillä Panimo- ja virvoitusjuoma- teollisuusliiton mukaan Suomessa myytävistä virvoitusjuomista n. 60% on sokerittomia.

Koska juomme jatkuvasti yhä enemmän sokerittomia virvoitusjuomia, samalla kun olemme vähentäneet sokeripitoisten virvoitusjuomien saantia, moni kuvittelee, että olemme tulleet terveemmiksi.

Mutta eräs tutkimus paljastaa selvän yhteyden kevytlimujen suuren kulutuksen ja vaarallisen vatsarasvan lisääntyneen esiintymisen välillä.

VATSARASVAA LAIHDUTTAJILLE

Vuoden 2015 tutkimuksessa, joka julkaistiin JAMA Pediatrics -lehdessä, havaittiin, että kevytvirvoitusjuomien juominen enemmän tai vähemmän kolminkertaisti riskin lihoa vatsan seudulla.

Tutkimuksessa analysoitiin 739 65-vuotta täyttäneiden tiedot. 10 vuoden aikana kartoitettiin, kuinka monta tölkkiä kevytlimsoja tai tavallisia virvoitusjuomia osallistujat joivat päivässä.

Niillä osallistujilla, jotka eivät juoneet kevytlimsoja, vatsan ympärysmitta kasvoi tutkimusjakson aikana 2 senttimetriä. Light-limsoja juoneiden osallistujien ympärysmitta kasvoi puolestaan jopa 8 senttimetriä.

Light-virvoitusjuomia satunnaisesti juoneilla vyötärönmitta kasvoi noin 4,6 senttimetriä.

Nämä havainnot olivat erityisen huolestuttavia, koska vatsarasvaan liittyy kohonnut verensokeri ja riski sydän- ja verisuonitauteihin ja 2 tyypin diabetekseen.

KEINOTEKOINEN MAKEUS JA ENEMMÄN RASVAA

Keinotekoisia makeutusaineita sisältävien virvoitusjuomien runsas saanti liittyi siten lisääntyneeseen riskiin kehittää samanaikaisesti terveysongelmia.

Tutkijat eivät ole varmoja siitä, miksi light-virvoitusjuomat voivat aiheuttaa vatsarasvaa. Mutta sillä voi olla vaikutusta, että keinotekoiset makeutusaineet laukaisevat makeareseptoreita aivoissa, mikä saa kehon valmistautumaan lisääntyneeseen kalorien saantiin.

Meillä on makeareseptoreita paitsi kielessämme myös suolistossa ja haimassa. Jos nämä reseptorit hyperaktivoituvat, ne voivat laukaista insuliinin vapautumisen, silloin kun elimistö ei todellakaan tarvitse sitä, tai epäonnistua vapauttamaan insuliinia, kun keho sitä tarvitsee.

Koska kevytlimsat eivät sisällä kaloreita, kehon insuliinireseptorit huijataan tuottamaan enemmän insuliinia. Tämä voi johtaa verenpaineen nousuun sekä painonnousuun.

AIHEUTTAVAT ENEMMÄN VATSARASVAA: Tutkimukset osoittavat, että kevytlimujen suuri saanti voi lisätä haitallisen vatsarasvan esiintyvyyttä.

Sokerittomat virvoitusjuomat sisältävät keinotekoisia makeutusaineita, jotka ovat 200-600 kertaa makeampia kuin tavallinen sokeri.
Tuloksena on lisääntynyt nälkä ja himo kaloripitoisille elintarvikkeille. Näin ollen on nähtävissä, että kevytlimsat eivät vain häiritse luonnollisia mekanismeja, jotka ohjaavat painoa, vaan myös suolistobakteerien ja verensokerin säätelyn välistä tasapainoa.

Tämän seurauksena päädyt lopulta syömään enemmän kaloreita kaiken kaikkiaan.

Silloin myös painonnousun mahdollisuus kasvaa, vaikka kevytlimsa ei sisällä yhtään kaloria.

VERRATTUNA TAVALLISEEN SOKERIIN

Toisaalta tavallisen sokerin nähdään laukaisevan kylläisyyden ja tyytyväisyyden tunteen. Keho tunnistaa tavallisen sokerin, kun taas keinotekoiset makeutusaineet päinvastoin sekoittavat kehon.

Tämä luo heikentyneen yhteyden aivoihin ja voi johtaa painonnousuun ja himoihin.

Tutkimuksen tulokset osoittavat, että ei ole järkevää huijata aivoja keinotekoisilla makeutusaineilla. Yksi syy siihen, miksi aivot suosivat makeita, on se, että se antaa meille ylimääräistä energiaa. Joten aivot palkitsevat meidät, kun kulutamme energiarikasta sokeria, emmekä energiaköyhiä makeutusaineita.

KAMPPAILETKO MAKEANHIMON KANSSA?

Ravintolisä, kuten MetaBurn, voi tukea sinua painonpudotuksessa. MetaBurn sisältää 100 μg kromia, joka voi auttaa ylläpitämään normaalia verensokeritasoa, mikä voi vaikuttaa makeanhimoon. Mukana on lisäksi 350 mg vihreää teetä (camellia sinensis), 50 mg chiliä ja 200 mg wakame-uutetta. Wakame vaikuttaa rasva-aineenvaihduntaan ja voi auttaa vähentämään ruokahalua. Lisäksi B3-, B6- ja B9-vitamiinit edistävät energia-aineenvaihduntaa. 

Metaburn form #1

Testaa Metaburnia 60 päivää

Sinut ohjataan tilauslomakkeelle, joka on esitäytetty puhelinnumeroasi koskevilla tiedoilla, ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja ehdoista. Et tilaa vielä mitään.

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).