yösyöminen ja mitä sinun tulisi siitä tietää

Meitä varoitetaan usein syömästä juuri ennen nukkumaanmenoa, koska aineenvaihdunta hidastuu nukkuessamme. Se voi aiheuttaa sulamattomien kaloreiden varastoinnin rasvana. Onko totta, että paino nousee ilta- tai yösyömisellä? Mitä sinun pitäisi syödä?

Saatat huolehtia painonnoususta, jos syöt tietyn ajan jälkeen. On yleistä sanoa, ettei sinun pitäisi syödä klo 20 jälkeen. Todellisuudessa on paljon tärkeämpää se, mitä syöt.

Seuraavaksi tarkastellaan myöhään syömisen ja painonnousun välistä yhteyttä ja sitä, mitä voit syödä välttääksesi lihomista.

MILLOIN VIIMEISEN ATERIAN PITÄISI OLLA?

Jotkut tutkijat väittävät, että yöllä syöminen on ristiriidassa vuorokausirytmin luonteen kanssa. Kehon on tiedettävä, milloin nukkua ja milloin syödä ja olla hereillä. Vuorokausirytmin mukaan meidän pitäisi siis levätä, eikä syödä yöllä.

Mutta useat tutkimukset osoittavat, että myöhään illalla syömisen ja ylipainon välillä ei ole selvää yhteyttä.

Tästä toimii esimerkkinä 1 600 brittiläislapsen tutkimus, jossa havaittiin, että klo 20 jälkeen syöneet eivät välttämättä syöneet enemmän kokonaiskaloreita 24 tunnin aikana. Näin ollen he eivät myöskään lihoneet.

YÖSYÖJÄT SÖIVÄT ENEMMÄN

Kuitenkin 52:lle aikuiselle tehty tutkimus osoitti päinvastaista: Ne, jotka söivät myöhään, söivät keskimäärin enemmän kaloreita päivän aikana, mikä voi johtaa painonnousuun ajan myötä.

Tätä tukee myös 59 aikuisen tutkimusraportti, jossa lähellä nukkumaanmenoa syöneet söivät yleensä enemmän koko päivän aikana. Eräässä toisessa tutkimuksessa havaittiin, että ne, jotka söivät klo 23.00-5.00 välillä, söivät keskimäärin 500 kaloria enemmän kuin ne, jotka söivät vain päivällä. Ajan myötä he lihoivat siis 4,5 kiloa.

Toisin sanoen kokonaiskalorinsaanti näyttää olevan tärkeämpää kuin syöminen myöhään illalla tai yöllä.

RUOKA, JOTA SINUN TULISI VÄLTTÄÄ 

Tutkimukset eivät osoita pelkästään, että ne, jotka syövät myöhään, syövät myös enemmän päivän aikana, vaan myös, että he tekevät lisäksi huonompia valintoja ruoan suhteen.

Iltasyöjät turvautuvat useammin epäterveellisiin ja kaloripitoisiin elintarvikkeisiin, joilla on vähän ravintoarvoa, kuten sipseihin, jäätelöön ja limsoihin.

Syynä on usein se, että epäterveelliset vaihtoehdot ovat helpommin saatavilla.

Lisäksi monet ihmiset yhdistävät tunteet ruokaan ja syövät myöhään stressin, levottomuuden, tylsyyden tai surun seurauksena.

Jos sinusta tuntuu, että kehosi ilmoittaa nälästä myöhään illalla, kokeile terveellisiä vaihtoehtoja nälän tunteen helpottamiseen:

TERVEELLISET ILTAPALAT

  1. Popcornit: Sekä hyvä että terveellinen ja paljon parempi vaihtoehto kuin sipsit.
  2. Avokado: Voit olla tottunut avokadoon leivänpäällä, mutta jätä leipä pois ja nauti avokado sellaisenaan esimerkiksi merisuolalla ja pippurilla maustettuna.
  3. Banaani: Tämä hedelmä sisältää paljon kaliumia ja magnesiumia ja on luonnollisesti rentouttava. Täydellinen ennen nukkumaanmenoa. Hiilihydraattien korkea pitoisuus tekee sinusta vähemmän nälkäisen ja helpottaa nukahtamista.
  4. Kreikkalainen jogurtti: Kuppi kreikkalaista jogurttia sisältää vähän sokeria, mutta paljon proteiineja. Voit myös sekoittaa sen banaaniin saadaksesi lihasrelaksanttivaikutuksen.
  5. Tumma suklaa: Tumma suklaa: Voi kuulostaa väärältä syödä illalla suklaata, mutta jos valitset suklaan, jossa on vähintään 70% kaakaota, saat vähemmän sokeria kuin tavallisesta maitosuklaasta – ja se on täynnä hyviä antioksidantteja. 
  6. Granola: Pieni kulho granolaa sisältää paljon kuitua ja voi antaa sinulle hyvän kylläisyyden tunteen. Granolaa voi tehdä helposti itse, jolloin saat siitä monipuolisen.
  7. Hummus: Dippaa esim. porkkanoita hummukseen. Hummus on täynnä proteiineja.
  8. Mustikat: Kuppi mustikoita sisältää paljon kuitua, vitamiineja ja antioksidantteja ja maistuu myös hyvältä! Yhdistä kreikkalaiseen jogurttiin tai granolaan. Täydellinen klo 20 iltapala! 
Popcorn er et sunt alternativ når du skal spise sent
Popcornit ovat terveellinen vaihtoehto iltanaposteluun.

ENERGIAN KOKONAISmäärä ON TÄRKEINTÄ

Painoosi vaikuttaa viime kädessä kaloreiden kokonaissaanti. Voit myös säädellä ruokahaluasi useilla eri tavoilla.

Tutkimukset osoittavat esimerkiksi, että syömällä hyvän aamiaisen, jossa on paljon kaloreita, pysyt kylläisenä pitkään ja sinulla on vähemmän ruokahalua myöhään illalla.

Ne, jotka söivät aamiaisen, jossa oli 600 kaloria, kokivat vähemmän ruokahalua ja vähemmän mielitekoja päivän aikana kuin ne, jotka söivät vain 300 kaloria aamiaiseksi. Erityisesti kiinnitettiin huomiota siihen, että makeisten halu väheni.

Voit myös syödä useita pieniä aterioita ja välttää niin sanottua raskasta ateriaa muutama tunti ennen nukkumaanmenoa. Jotkut tutkimusraportit osoittavat, että säännöllinen syöminen auttaa usein hallitsemaan ruokahalua ja vähentämään nälkää päivän aikana.

Siksi mieti, milloin syöt ja kuinka usein sinun pitäisi syödä vähentääksesi kokonaiskaloreiden saantia.

SYÖMINEN KLO 20 JÄLKEEN

Tutkimuksen mukaan sillä ei ole väliä, milloin syöt. Tärkeintä on, että et ylitä kokonaiskaloritarvettasi.

Johtopäätös on kuitenkin se, että ne, jotka syövät paljon yöllä, tekevät huonompia ruokavalintoja ja saavat kaiken kaikkiaan enemmän kaloreita, mikä voi johtaa painonnousuun.

Voit halutessasi aloittaa päivän terveellisellä ja ravitsevalla aamiaisella, jossa on paljon kaloreita, jotta vältät halua syödä myöhään.

ALOITA PÄIVÄ MetaBurnILLA

Jos syöt MetaBurn-ravintolisää ennen aamiaista, saat kromia, joka ylläpitää normaalia verensokeritasoa ja voi auttaa hillitsemään makeanhimoa. Lisäksi MetaBurn sisältää vihreää teetä, chiliä, wakame-uutetta ja B-ryhmän vitamiineja. Nämä ovat tärkeimmät ainesosat normaalin aineenvaihdunnan ylläpitämiseksi.

*MetaBurn sisältää 350 mg camellia sinensis-uutetta, joka voi auttaa painonhallinnassa, rasvan polttamisessa ja ruokahalun vähentämisessä, sekä 50 mg chiliä ja 200 mg wakame- uutetta. Wakame vaikuttaa rasva-aineenvaihduntaan ja voi myös auttaa vähentämään ruokahalua. Kromi edistää verensokeritasojen pysymistä normaalina. Lisäksi B3-, B6- ja B9-vitamiinit edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa.

MetaBurnin kanssa voit kokea, että sinun voi olla helpompi syödä terveellisesti koko päivän ajan.

Metaburn form #1

Testaa Metaburnia 60 päivää

Sinut ohjataan tilauslomakkeelle, joka on esitäytetty puhelinnumeroasi koskevilla tiedoilla, ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja ehdoista. Et tilaa vielä mitään.

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).