MIKSI SINULLA ON KOKO AJAN NÄLKÄ?

Pohjimmiltaan nälkä on kehon luonnollinen signaali siitä, että tarvitset ruokaa. Mutta jos sinulla on koko ajan nälkä, saatat syödä väärin. Se voi johtua myös vähäisestä unesta tai siitä, että saat liian vähän nesteitä. 

Tässä artikkelissa tarkastelemme syitä siihen, miksi tunnet nälkää ja mitä voit tehdä säilyttääksesi kylläisyyden tunteen pitkin päivää.  

On elintarvikkeita, jotka stimuloivat ruokahaluasi ja saavat sinut jatkuvasti nälkäiseksi, mutta se voi olla myös yhtä yksinkertaista kuin että syöt liian vähän tai väärän tyyppistä ruokaa päivän aikana.

Seuraavaksi tarkastellaan erilaisia syitä siihen, miksi vatsasi kuulostaa joskus kvartetilta.

Lue myös: KALORILASKURI: KUINKA MONTA KALORIA TARVITSET PÄIVÄSSÄ?

SYÖT VÄÄRÄÄ RUOKAA.

Esimerkiksi oikean määrän proteiinia on osoitettu olevan tärkeää, jotta pysyt tyytyväisenä ja kylläisenä. Syynä on se, että proteiineilla on nälkää vähentäviä ominaisuuksia, ja proteiinit auttavat lisäämään hormonien tuotantoa, jotka kertovat keholle, että olet kylläinen.

Jos saat liian vähän proteiinia, seurauksena voi olla, että tunnet nälkää.

Ota tavaksi sisällyttää proteiinipitoisia elintarvikkeita ruokavalioosi. Esimerkkejä proteiinipitoisista elintarvikkeista ovat liha, kala, munat, palkokasvit (herneet, pavut ja linssit) maitotuotteet ja täysjyvä viljatuotteet

Lisäksi kalatuotteet, kuten silliä tomaattikastikkeessa, savulohi tai tonnikala, ovat hyviä proteiinilähteitä.

SYÖ USEAMPIA ATERIOITA

Kiireisessä arjessa on helppo jättää välistä tietyt ateriat. Mutta jos kamppailet jatkuvasti näläntunteen kanssa, voi olla syytä priorisoida 3 – 4 pääateriaa.

Se tarkoittaa aamiaista, lounasta, päivällistä ja iltapalaa. Ja voit vapaasti sisällyttää päivään myös pari välipalaa.

Lue myös: YÖSYÖMINEN JA MITÄ SINUN TULISI TIETÄÄ SIITÄ

On yleistä, että keho lähettää nälkäsignaaleja, kun edellisestä ateriasta on kulunut 3-4 tuntia. Silloin voit tuntea näläntunteen, joka kurisee vatsassasi.

Mutta jos vatsan kurina alkaa jo kauan ennen, olet todennäköisesti saanut liian vähän tai vääräntyyppistä ruokaa pääaterialla.

KOLME PÄÄATERIAA: Pyri syömään välipalan lisäksi vähintään 3 pääateriaa.

TÄYTÄ VATSA KUIDULLA

Proteiinin syömisen lisäksi kuidulla on se ominaisuus, että se täyttää vatsaa ja antaa hyvän kylläisyyden tunteen. Esimerkkejä kuitupitoisista ruoista ovat täysjyvät, kuten ohra, kaura ja ruis, vihannekset, hedelmät, pähkinät ja siemenet.

Ehkä yksi sudenkuopistasi on se, että syöt usein vaaleaa leipää tai vaaleita ja prosessoituja viljatuotteita. Ne sisältävät vähän tai ei lainkaan kuitua.

Sen sijaan sinun pitäisi:

  • Valitse karkea näkkileipä / hapankorppu tai tumma leipä vaalean leivän sijasta
  • Valitse ruokia, kuten kalaa, munia, palkokasveja, papuja ja linssejä
  • Varmista, että vähintään ⅓ lautasesta koostuu kasviksista
  • Syö välipalana kourallinen pähkinöitä, hedelmiä tai vihanneksia

EHKÄ NUKUT LIIAN VÄHÄN?

Tiedämme, että uni on välttämätöntä hyvän terveyden kannalta. Mutta tiesitkö, että unella on myös rooli ruokahalun säätelyssä?

Tämä johtuu siitä, että uni vaikuttaa suuresti ruokahalua stimuloivaan hormoniin greliiniin.

Unenpuute johtaa yksinkertaisesti tämän hormonin korkeampiin pitoisuuksiin, ja tuloksena on, että tunnet olosi nälkäisemmäksi, kun kärsit univajeesta.

Esimerkiksi 15 ihmisen tutkimus osoitti, että jo yksi yö vähällä unella auttoi tekemään osallistujista nälkäisempiä, ja he söivät itse asiassa annoksia, jotka olivat 14% suurempia kuin niillä, jotka olivat nukkuneet hyvin 8 tuntia.

Lisäksi hyvä uni on tärkeää leptiinihormonin kannalta. Yksi leptiinin tehtävistä on antaa sinulle hyvä kylläisyyden tunne. Siksi viittaamme mielellämme tähän hormoniin kylläisyyshormonina.

Varmista siksi, että pidät molemmat hormonit tasapainossa nukkumalla riittävästi keskeytymätöntä unta joka yö.

Lue myös: LAIHTUUKO, JOS JÄTTÄÄ AAMUPALAN SYÖMÄTTÄ?

SAATAT KÄRSIÄ NESTEEN PUUTTEESTA

Vesi on tärkeää sekä kehon lämpötilan säätelyssä hikoilun kautta, nivelten voitelemisessa, ruoansulatuksen parantamisessa että ravinteiden ja hapen kuljettamisessa soluihin.

Eikä vähäisimpänä, vedellä on se vaikutus, että se voi vähentää ruokahalua, jos juomme ennen ateriaa.

Tutkimukset osoittavat muun muassa, että osallistujat, jotka joivat 2 lasillista vettä ennen ateriaa, söivät keskimäärin 600 kaloria vähemmän kuin ne, jotka eivät juoneet vettä.

Muista myös, että saat nestettä elintarvikkeiden, kuten hedelmien ja vihannesten, kautta. Kaikki päivän aikana saamasi neste auttaa sinua pysymään hyvin nesteytettynä.

VÄHENNÄ RUOKAHALUA METABURNILLA

Eikä vähäisimpänä, ravintolisä, kuten MetaBurn, joka sisältää mm. 350 mg camellia sinensis-uutetta voi auttaa vähentämään ruokahalua. Tuote sisältää myös 50 mg chiliä ja 200 mg wakame-uutetta. Wakame voi edistää rasva-aineenvaihduntaa ja vähentää ruokahalua. Lisäksi kromi auttaa ylläpitämään normaalia verensokeritasoa. Vakaa verensokeritaso voi helpottaa makeanhimon hallintaa.

Metaburn form #1

Testaa Metaburnia 60 päivää

Sinut ohjataan tilauslomakkeelle, joka on esitäytetty puhelinnumeroasi koskevilla tiedoilla, ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja ehdoista. Et tilaa vielä mitään.

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).