MITEN LAIHTUA ILMAN LIIKUNTAA?

Kuulutko niihin, jotka eivät pidä liikunnasta, mutta jotka haluavat silti laihtua? Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkkejä, kuinka voit päästä kokonaan eroon kiloista ajattelematta liikuntaa.

Usein sanotaan, että liikunta on avain laihduttamiseen. Mutta entä jos et pidä kaikesta siitä hiestä, sykkeen noususta ja liikunnasta? Onko sinun todella liikuttava laihtuaksesi? Liikunta kyllä auttaa lisäämään aineenvaihduntaa, koska liikunta nostaa sykettä ja voi antaa sinulle enemmän lihasmassaa.

Mutta on itse asiassa mahdollista laihtua myös ilman liikuntaa.

Tässä esittelemme 7 tutkimukseen perustuvaa tapaa tehdä se. Täydellistä niille, jotka haluavat yksinkertaisesti laihtua ilman suurta vaivaa.

1. ANNA AIVOILLESI JOTAIN PURESKELTAVAA

Aivomme tarvitsevat aikaa. Jos syöt jokaisen aterian nopeasti, aivosi eivät pysy mukana, eivätkä ne voi kertoa sinulle, että olet todella täynnä. Saatat helposti päätyä syömään enemmän kuin tarvitset.

Mutta oikeasti haluat syödä vähemmän.

Kyse ei siis ole vain terveellisestä ruokavaliosta, vaan hitaasti syömisestä, jotta aivosi voivat antaa sinulle signaalin siitä, että olet täynnä ja olet saanut tarpeeksi syötävää.

Tuore tutkimus osoittaa, että ne, jotka syövät ruokansa nopeasti, lihovat todennäköisemmin kuin ne, jotka syövät hitaasti.

Pureskelemme jokaisen suupalan keskimäärin 15 kertaa. Mutta jos käytät ylimääräistä aikaa ja pureskelet ruokasi 40 kertaa, vähennät kalorien saantia jopa 12 prosenttia American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan.

2. TARJOILE PIENEMMÄLLÄ LAUTASELLA 

Voit huijata aivojasi. Jos laitat ruokasi pienemmälle lautaselle, aivosi luulevat, että olet syönyt enemmän kuin mitä olet oikeasti syönyt.

Siksi voi olla ideaalista laittaa epäterveellistä ruokaa pienelle lautaselle, jolloin saat yksinkertaisesti vähemmän kaloreita.

Kyse on lähinnä pienempien annosten syömisestä. Suuret annokset liittyvät ylipainoon.

Viime vuosina annoskoot ovat kuitenkin kasvaneet, ja näemme esimerkkejä tästä sekä kotona omassa keittiössämme että ravintoloissa.

gå ned i vekt med rød tallerken
Punaisen lautasen käyttö voi saada sinut syömään vähemmän.

Jos haluat huijata aivojasi vielä enemmän, voit käyttää punaista ruokalautasta. Tutkimukset osoittavat, että syömme vähemmän punaisista lautasista kuin esimerkiksi valkoisista ja sinisistä lautasista. Syy voi olla yhtä yksinkertainen kuin se, että koemme punaisen värin stop-merkkinä.

Pääset siis pitkälle vain syömällä vähemmän kaloreita. Tämä on helppo tapa laihtua ilman liikuntaa.

3. SANO KYLLÄ PROTEIINEILLE

Tiesitkö, että proteiinit ovat yhteydessä laihtumiseen? Jopa ilman, että treenaat tai vähennät kaloreita?

Tämä johtuu siitä, että proteiinilla on erityinen kyky luoda kylläisyyttä, mikä voi vähentää ruokahalua ja saada sinut syömään vähemmän kaloreita.

Proteiinit vaikuttavat useisiin hormoneihin, jotka hallitsevat nälän ja kylläisyyden tunnetta – mukaan lukien greliini peptidihormoni.

Yhdessä tutkimuksessa havaittiin, että proteiinin saannin lisääminen 15%: sta 30%: iin auttoi osallistujia syömään 441 kaloria vähemmän päivässä, mikä oli keskimäärin 5 kg painonpudotus.

He eivät tehneet mitään muuta vähentääkseen ruoan saantiaan.

pudota painoa proteiinipitoisella aamiaisella
Runsaasti proteiinia sisältävä aamiainen lisää mahdollisuutta laihtua ilman liikuntaa.

Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi hiilihydraattipitoisen aamiaisen korvaamista aamiaisella, jossa on paljon proteiineja, kuten munia. Aamiaiseksi syödyillä munilla oli positiivinen vaikutus ylipainoisten naisten tutkimuksessa.

Naiset päätyivät myös syömään vähemmän kaloreita seuraavien 36 tunnin aikana.

Esimerkkejä proteiinipitoisista ruoista ovat kananrinta, kala, kreikkalainen jogurtti, raejuusto, kvinoa ja mantelit.

4. VEDENJUONTI ENNEN ATERIAA

Voit myös juoda vettä laihtuaksesi. Se kannattaa etenkin ennen syömistä.

Tutkimukset osoittavat, että puolen litran veden juominen 30 minuuttia ennen ateriaa voi vähentää ruokahalua ja kalorien saantia.

Osallistujat, jotka joivat vettä ennen ateriaa, laihtuivat huikeat 44% enemmän 12 viikon aikana verrattuna niihin, jotka eivät juoneet vettä.

Jos sinulla on tapana juoda paljon limsoja tai mehuja, yritä korvata osa määrästä vedellä – ja huomaat varmasti vaikutuksen.

Siksi korvaa sokerinen neste terveellisillä vaihtoehdoilla, kuten vedellä, vissyllä, vihreällä teellä ja kahvilla.

Lue myös: KUINKA MONTA KALORIA TARVITSEN?

5. SYÖ ILMAN HÄIRIÖTEKIJÖITÄ

Kannattaa syödä hitaasti ja pureskella enemmän. Mutta tämä voi olla vaikeampaa, jos syöt television katselun aikana.

On osoitettu, että syöminen television katselun aikana tai itsensä altistaminen muille häiriötekijöille voi saada sinut syömään jopa 10% enemmän kuin jos et altistu häiriötekijöille.

Jos syöt jatkuvasti television tai muiden elektronisten laitteiden edessä, mahdollisuus syödä enemmän päivässä kasvaa. Pitkällä aikavälillä näillä ylimääräisillä kaloreilla voi olla paljon vaikutusta painoosi.

6. NUKU ENEMMÄN, STRESSAA VÄHEMMÄN

Tiesitkö, että ruokahalun ja unen välillä on yhteys?

Jos nukut huonosti, voit häiritä ruokahalua sääteleviä hormoneja leptiinia ja greliinia. Niiden tehtävänä on kertoa, että olet täynnä tai nälkäinen. Lisäksi kortisolitasosi nousevat, jos altistat itsesi liialle stressille.

Tuloksena on lisääntynyt ruokahalu ja himoitset enemmän epäterveellisiä elintarvikkeita. Yö, joka sisältää liian vähän unta ja palautumista, lisää mahdollisuuttasi saada liikaa kaloreita.

Lue myös: Oletko yrittänyt nukkua itsesi kevyemmäksi?

7. PUDOTA PAINOA METABURNIN KANSSA

Lisäksi on olemassa tehokkaita ravintolisiä, jotka voivat auttaa pudottamaan painoa. MetaBurn sisältää 350 mg camellia sinensis-uutetta, joka voi auttaa painonhallinnassa, rasvan polttamisessa ja ruokahalun vähentämisessä, sekä 50 mg chiliä ja 200 mg wakame- uutetta. Wakame vaikuttaa rasva-aineenvaihduntaan ja voi myös auttaa vähentämään ruokahalua. Lisäksi B3-, B6- ja B9-vitamiinit edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa. Kromi auttaa ylläpitämään normaalia verensokeritasoa, mikä voi vaikuttaa makeanhimoon.

Kun käytät MetaBurnia, voit huomata, että sinun voi olla helpompaa syödä vähemmän, mikä helpottaa painonpudotusta.

Metaburn form #1

Testaa Metaburnia 60 päivää

Sinut ohjataan tilauslomakkeelle, joka on esitäytetty puhelinnumeroasi koskevilla tiedoilla, ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja ehdoista. Et tilaa vielä mitään.

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).

Mitä tapahtuu, kun tilaat?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton paketti.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen uutta toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 19,75 EUR per kuukausi (yhteensä 79 EUR).